Sosyal Medya

Güncel

ABD Ukrayna’ya silah yardımını görüşecek

ABD, Ukrayna hükümetine silah yardımı yapmaya hazırlanıyor. Gönderilecek silahların ayrılıkçılarla mücadelede kullanılacağı belirtiliyor



ABD hükümeti, Ukrayna'ya ayrılıkçılarla mücadele için silah yardımız yapmaya hazırlanıyor. New York Times gazetesinin haberine göre ABD, ayrılıkçılarla mücadele eden Ukrayna’ya silah yardımı yapmayı tasarlıyor.

Gazetenin hükümet temsilcilerine dayandırdığı haberine göre ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ve Genelkurmay BaÅŸkanı Martin Dempsey konuyu konuÅŸmaya açık. Ayrıca ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın güvenlik danışmanı Susan Rice silah temini konusundaki direniÅŸinden vazgeçmeyi düÅŸünüyor.

Amerikan hükümetine bugün bir bağımsız rapor sunulacak ve bu raporda Ukrayna'ya 3 milyar dolar deÄŸerinde savunma teçhizatı, teknik arama araç gereçleri, insansız hava araçları, tanksavar füzeler gibi öldürücü olmayan malzemeler temin etmesi önerilecek.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan New York Times'a yaptığı açıklamada Ukrayna krizinde önceliÄŸin hâlâ “diplomatik çözüm” olduÄŸunu ancak düzenli olarak da çözüm için temel oluÅŸturabilecek “diÄŸer ihtimallerin” incelendiÄŸini belirtti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.